Engine running really bad!

View previous topic View next topic Go down

Engine running really bad!

Post by Steven on Thu May 05 2011, 17:04

hey all wondering if anyone can help?

Driving along in the bug and when I let revs drop and go to accelerate again their just seems to be now power in the bug at all? When I change down a gear it seems fine.

I mainly notice it when under load so like going up a hill!

Just serviced up the bug and it seemed to be all ok!

Only change to the big is the new exhaust, and this seems to be hen most of the problem has come along?

Cheers
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Liam on Thu May 05 2011, 17:41

Them exausts are crap but michrlles bug has run one on two different engines and not had problems. Check your timing, sounds to me like youve got no ignition advance. Did you do anyhing the guys said on vzi?

_________________
Hay, Im just cheese!
avatar
Liam
Forum Member
Forum Member

Posts : 427
Join date : 2011-02-07

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Thu May 05 2011, 17:51

Yeah serviced it up which is basically all they said and also checked or carb icing which was fine?

Need to do the timing really as thats the only thing haven't checked.
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Grizzly on Thu May 05 2011, 18:08

When you serviced it what did you change points, tappets, condenser, cap, rotor, plugs etc.

If so you should of adjusted your timing as any of those could affect it especially changing your points.

avatar
Grizzly
Club Member
Club Member

Posts : 1357
Join date : 2011-02-04
Location : Hampshire

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Thu May 05 2011, 18:18

Yes changed all of them! Haven't checked timing but it was doing it before we serviced it?

Cheers
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Grizzly on Thu May 05 2011, 18:26

What dizzy have you on and what carb is it, if you have a 009 and a 34 pic carb you need to time it with a timing gun

_________________
1969 Beetle
1964 Split Screen Panel Van (ex firetruck)

avatar
Grizzly
Club Member
Club Member

Posts : 1357
Join date : 2011-02-04
Location : Hampshire

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Liam on Thu May 05 2011, 18:37

@Steven wrote:Yes changed all of them! Haven't checked timing but it was doing it before we serviced it?

Cheers

Have you checked the timing on it before?
avatar
Liam
Forum Member
Forum Member

Posts : 427
Join date : 2011-02-07

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Thu May 05 2011, 19:09

@Grizzly wrote:What dizzy have you on and what carb is it, if you have a 009 and a 34 pic carb you need to time it with a timing gun

Yep that's the set up I've got! Anyone got s timing fun and some time to teache how to do it? Ha never timed it before.

Cheers!
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Grizzly on Thu May 05 2011, 19:10

Yep but your gonna have to wait until after the big bang . . .

_________________
1969 Beetle
1964 Split Screen Panel Van (ex firetruck)

avatar
Grizzly
Club Member
Club Member

Posts : 1357
Join date : 2011-02-04
Location : Hampshire

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Thu May 05 2011, 19:11

Ok cool no worries!

Cheers daz
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Tue May 10 2011, 20:44

Hey daz any idea when your free to help time the bug up??

No rush cause stoner is the next show for me

Cheers
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Grizzly on Wed May 11 2011, 21:33

No worries you will need to come up to mine so the engine is nice and warm . . .

_________________
1969 Beetle
1964 Split Screen Panel Van (ex firetruck)

avatar
Grizzly
Club Member
Club Member

Posts : 1357
Join date : 2011-02-04
Location : Hampshire

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Wed May 11 2011, 21:56

Ok when's good for you? Dont Think I'm busy at the weekend? Think i can vaguely remember where you live from action last year haha
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Steven on Sat May 14 2011, 18:21

All sorted thanks to daz! Was running bad before ao think the timing sorted that but was running really bad over the past couple of days (ie slowing down to like 25 going up a hill on a duel carriage way) due to one of the ht leads not being on properly/ on at all! So only running on 3!

But all is good now!

Thanks for the help
avatar
Steven
Forum Member
Forum Member

Posts : 154
Join date : 2011-02-06
Age : 26
Location : Durrington

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by carl & helen on Sun May 15 2011, 12:58

Glad all is well now
avatar
carl & helen
Club Member
Club Member

Posts : 710
Join date : 2011-02-10
Location : Burbage

Back to top Go down

Re: Engine running really bad!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum